De Fem Elementen – bostäder med hälsan i fokus

5 maj 2017

Den 18 maj är det säljstart för Bonavas nytänkande projekt De Fem Elementen, som ligger nära Forskarparken. Här erbjuds bostäder med genomtänkt arkitektur, ljus, rymd och ett högt fritt läge. Men inte bara det. Här skapas också – av ett riktigt spa-proffs – en härlig anläggning med relax och gym, som delas av de boende.

Hur skulle det vara att kunna ta hissen ner till en omtänksamt utformad wellness-avdelning som tillhör dig och dina grannar? En plats där du kan träna, basta, duscha både inomhus och utomhus, göra dina yogaövningar eller bara luta dig tillbaka i sköna fåtöljer med en nygjord smoothie eller hälsoshot från det lilla pentryt. Inte så dumt, eller hur?

De Fem Elementen är Bonavas nya spännande projekt i närheten av Forskarparken i Ursvik. Bostäderna har ett högt och fritt läge, vilket tillsammans med öppna planlösningar och stora fönster, ger en härlig rymd och mycket ljus. De 95 lägenheterna är fördelade på fem parkhus och finns i storlekar från 53 till 109 kvadratmeter (2:or till 4:or). Alla lägenheter har väl tilltagna och södervända balkonger eller takterrasser, många med en härlig utsikt över området.

Namnet kommer från den gamla kinesiska filosofin, som säger att de fem elementen trä, eld, jord, metall och vatten har skapats ur yin och yang – de två krafter som styr allt i universum. Målet är att de fem elementen (Wu Xing) ska vara i balans och arbeta i harmoni.

Projektnamnet anspelar på den härliga omgivande naturen i Ursvik, och det kinesiska tankesättet har inspirerat såväl husens materialval, färgsättning och placering som utformningen av den gemensamma wellness-avdelningen.

Mer än bara hus och bostäder
Filosofin bakom De Fem Elementen ligger helt i linje med Bonavas ambition att inte bara bygga hus och bostäder, utan levande platser där människor verkligen trivs och vill vara. För att lyckas med det behövs input från de tilltänkta bostadsköparna. Därför gjordes en stor enkätundersökning bland dem som hade gjort intresseanmälan för projektet.

I undersökningen fångades många spännande tankar, idéer och önskemål upp. Bland annat wellness-avdelningen och en stor gemensam uteplats för grillning och annan samvaro. Båda önskemålen kommer att realiseras i De Fem Elementen.

För att den gemensamma wellness-avdelningen ska bli så bra som möjligt har Bonava tagit hjälp av Linda Myrberg, en av Sveriges främsta experter på spa, bastu och wellness. Hon har utformat många välkända och uppskattade anläggningar, både i Sverige och utomlands.

Linda är utbildad spachef och även Aufgussmeister, en tysk titel som lite förenklat kan liknas vid bastumästare. Bastubad är nämligen en vetenskap och konst i sig, och Linda har grundligt undersökt de många positiva hälsoeffekterna med att basta regelbundet.

Tack vare sin bakgrund som akupunktör i traditionell kinesisk medicin är Linda också väl förtrogen med filosofin kring de fem elementen:

– I Kina har man fem årstider, eftersom sensommaren är en egen. Varje årstid är kopplad till ett av elementen och varje element har sin speciella påverkan på våra organ, vår hälsa och energi. Enligt den kinesiska filosofin går man till sin läkare eller akupunktör för att inte bli sjuk – alltså proaktivt istället för reaktivt som vi gör i västvärlden. Det här tankesättet har vi använt i utformningen av wellness-avdelningen i De Fem Elementen.

Vill du veta mer eller komma på säljstartseventet?
Om du är nyfiken på De Fem Elementen kan du läsa mer i länkarna nedan. Säljstarten inleds den 18 maj med att Bonava arrangerar ett event på plats. Då deltar också Linda Myrberg och arkitekter från HMXW Arkitekter. Anmäl dig med den första länken nedan så får du chans att vara med på säljstarten, få mer information och möjlighet att ställa frågor.

Varmt välkommen!


Länkar till mer info

De Fem Elementen (projektwebbplats med länk till intresseanmälan)

Den kinesiska filosofin Wu Xing (Wikipedia)

Linda Myrberg, spa-konsult

HMXW Arkitekter

5Eexterior2