Från 24 april till 4 maj städar vi Ursvik tillsammans!

10 april 2017

Alla bostadsområden behöver städas ibland och det gäller även Ursvik. I år städar vi samtidigt som Sundbybergs stad genomför sina årliga Skräpplockardagar. Om alla hjälps åt får vi ett ännu snyggare och trevligare Ursvik. Givetvis städar också kommunen, de större markägarna och bostadsutvecklarna sina gator, fastigheter och byggetableringar.

Skräpplockardagarna är en nationell manifestation, som arrangeras av organisationen Håll Sverige rent. Sundbybergs stad uppmanar alla kommunens medborgare att delta och engagera sig för en renare närmiljö, både genom att plocka skräp och genom att förändra sina beteenden kring nedskräpning.

I år genomförs Skräpplockardagarna i Sundbyberg den 25 april – 4 maj. I Ursvik startar vi en dag tidigare, måndagen den 24 april, och håller också på till 4 maj.

 PocketPark2

När och hur man väljer att städa under denna period är upp till respektive bostadsrättsförening, hyresvärd, förvaltare eller byggare. Det viktiga är att det blir ordentligt städat på alla fastigheter i Ursvik. Det är upp till varje markägare att ta hand om sitt avfall och skapa förutsättningar för sina boende att kunna delta och samla ihop skräp från det egna området på ett enkelt och hållbart sätt.

Kontakta gärna din bostadsrättsförening eller hyresvärd för mer information om hur du kan bidra till ett renare, snyggare och trevligare Ursvik. Om det dyker upp frågor som de inte kan besvara går det bra att höra av sig till Ingvar Sörman på Stadsbyggnadsprojektet i Ursvik.