Första spadtaget för The Tube

27 februari 2017

Trots att det var en av vinterns kallaste dagar fanns det mycket förväntan i luften. De första spadtagen skulle tas i byggprojektet The Tube, där 54 lägenheter med smart planerade utrymmen ska uppföras i Ursvik. Nästan hela huset består av enrummare som lätt kan omvandlas till tvåor. Alla boende får också tillgång till en privat terrass på cirka 60 kvadratmeter att njuta av när det är varmare tider.

SSM_grannar

Ur högtalarna på det tillfälligt uppförda tältet pumpade musik och dagen till ära stod en foodtruck på plats som serverade hamburgare till alla gäster. På plats fanns ansvariga från kommunen, byggbolaget SSM och de blivande lägenhetsinnehavarna. För de sistnämnda kändes nog dagen något abstrakt. Långt ifrån de fina prospekten såg de nu framför sig ett stycke jord och byggmaskiner. Men med lite fantasi gick det att se att det kommer gå snabbt till dess att de fina lägenheterna är klara för invigning i slutet av året.

SSM_spadtag

Dagen till ära höll både kommunansvariga och byggbolaget tal där de beskrev visionen för Ursvik och hur viktigt The Tube är som en del av helheten. Tillsammans tog de också några symboliska spadtag för att markera att nu är det full fart framåt som gäller.

Alla blivande lägenhetsinnehavare fick också ett varsitt provrör som de kunde fylla med grus från platsen där deras framtida lägenheter kommer uppföras. Provrören knyter givetvis an till projektets namn, The Tube. Med fyllda provrör, magar bekvämt mätta av hamburgare och somrig musik i bakgrunden fortsatte de blivande lägenhetsinnehavarna att surra länge. De hade nog mycket att prata om, allt från inredningstips till hur de ska dra nytta av skidspår och parkour runt knuten.

SSM_prov

Vi önskar projektet lycka i sista fasen och välkomnar alla de blivande lägenhetsinnehavarna till Ursvik!