En skräddarveteran flyttar in

24 februari 2017

När vi är mitt uppe i livet med tvätt och fotbollsträningar kan det kännas härligt att det finns personer som Mohammad Albazi. Med ett smittande lugn och måttband runt halsen finns han där för oss, oavsett om vi behöver hjälp med en trasig klack eller ny nyckel.

Skraddare

I den nya lokalen på Ursviks Allé erbjuder Mohammad allt från kemtvätt och skrädderi till sko- och nyckeltjänster. Och det är en veteran vi fått till området. Innan han öppnade verksamheten i Ursvik har han gett samma service till Örbyborna i 18 år.

”Jag drev verksamheten i Örby i många år och hade många stammisar och det varma välkomnandet här gör att jag hoppas få samma relation med Ursviksborna”, säger Mohammad Albazi.

Sko

Lång karriär
Trots att lokalen nyligen slagit upp dörrarna finns det mesta redan på plats, från sy-, nyckel- och skomaskiner till de obligatoriska hängkedjorna med nytvättade kläder. Han har också börjat få återkommande kunder.

”Många Ursviksbor är aktiva på Facebook och flera kunder säger att de tipsat om mig där, vilket jag är jätteglad för,” säger Mohammad.

Med en lång karriär som skräddare bakom sig är han egentligen numera pensionär. Men att pensionera sig har aldrig varit ett alternativ för Mohammad.

”Jag älskar det jag håller på med och tycker det är kul att träffa folk, så jag kommer hålla på med detta i många år framöver,” säger han.

kassan

Lagar favvojeansen
Att vara skräddare innebär att bli en del av människors liv och få en inblick i vad som är viktigt för kunderna.

”När en kund kommer in med sina favoritjeans och vill laga dom för tionde gången vet jag att det inte är rationellt att göra så, men jag vet också hur viktiga jeansen är för kunden och därför gör jag allt jag kan för att fixa så han kan ha dom ytterligare något år,” säger Mohammad.

Men Mohammad vågar också utmana kunder, om han känner att det är det bästa.

”Det kan hända att en kund kommer in med ett par skor som är trasiga överallt och då måste jag ibland ge mitt professionella råd att det kan finnas bättre vägar framåt än att laga dom,” säger han.

En möjlig oas
I Ursvik bor många barnfamiljer och många som är mitt i karriären. Kanske kan Mohammads lugn och erfarenhet bli en oas i vardagen mellan jobb, dagishämtningar och hockeyträningar.

”Trots att jag är ny i området märker jag den välkomnande och vänliga atmosfären och förhoppningsvis kan jag bidra till Ursviksbornas vardag framöver med mina tjänster och min kunskap,” avslutar Mohammad.

 

Ursviks Skrädderi, kemtvätt, sko- och nyckelservice
Ursviks Allé 53
www.ursviksskraddokem.se