Ursviks julmarknad – en ung tradition

15 december 2016

Gamla stans julmarknad firade nyligen 100 år och det är nog få stockholmare som inte har en relation till den. Långt yngre är Ursviks julmarknad. Den har inte ens ett år på nacken. Och det är nog få som hunnit skaffa en relation till den.

Men det är också det som är så häftigt med traditioner, att när något är uppskattat så kan det bli en ny tradition. Och det finns mycket som talar för att Ursviks julmarknad kommer bli en ny tradition för många.

Julmarknad_0008

Årets upplaga gick av stapeln den 3 december och innehöll allt från ponnyridning till fiskdamm. Hantverk, pyssel och försäljning av traditionella julgodsaker samsades också om utrymmet. Samtidigt gavs det utrymme för mer moderna företeelser som food trucks, som passade alla de som redan hunnit tröttna på de traditionella julsmakerna.

Julmarknad_0357

Med lite snö på marken och uppehållsväder fick både ursviksbor och mer långväga gäster några härliga timmar ute i friska luften. På plats var givetvis även tomten, som enligt obekräftade uppgifter meddelade att alla ursviksbarn tydligen varit snälla i år.

En tradition blir en tradition därför att vi vill att det ska bli en tradition. Så oavsett fiskdamm, ponnyridning och food trucks så är det ändå ni besökare som i slutändan gör julmarknaden till vad den är idag och blir framöver. Om ni har tips på saker vi bör ha med nästa år eller bara vill skicka några uppmuntrade ord om årets julmarknad, hör av er!

Julmarknad