Marschaller och lussekatter förgyllde morgonen

13 december 2016

Samtidigt som natten gick tunga fjät, runt gård och stuva, hade ett antal tjejer och killar stigit upp lite extra tidigt. Målet var tydligt. Att överraska ursviksborna med en värmande överraskning. Och i arla gryningen stod de där. Med tända marschaller och nybakade lussekatter. Mer behövdes inte för att sprida värme och glädje.

Reaktionen var omedelbar. Vid varenda busshållplats i området stod nyvakna ursviksbor och mumsade lussekatter medan de väntade på bussen. Enligt obekräftade uppgifter nynnades det till och med lite på lussesånger mellan tuggorna.

Det var en speciell morgon, en gemensam lucia i Ursvik. Och alla som var uppe tidigt fick vara med. För som den ljusklädda damen i vitt säger, så ska dagen åter ny, stiga ur rosig sky.

Glad Lucia önskar vi alla ursviksbor och sänder ett varmt tack till de hjältar som steg upp lite extra tidigt för att kunna överraska oss alla med värme, ljus och lussekatter!