Högt och fritt med utsikt

24 november 2016

Serafim Fastigheters projekt Panorama erbjuder snygga och funktionella hus i bostadsrättsform, med inspiration från både engelska townhouses och nordisk tradition. Ett bekvämt och praktiskt boende med egen takterrass och lättskött tomt.

Den 3 december är det säljstart för Brf Panorama Ursvik. Sammanlagt kommer kvarteret att bestå av 22 bostäder – tjugo i parhus och två friliggande villor.

Parhusens storlek är 114 kvadratmeter och villornas 141. Alla hus kommer bestå av fem rum och kök, fördelade på två större våningsplan och ett vindsplan. De första inflyttningarna är planerade till andra kvartalet 2018.

Panorama1

Tobias Sjögren är projektledare på Serafim Fastigheter:

– Det här är vårt andra projekt i Ursvik, efter radhusen på Marieborgsgatan. Panorama-kvarteret kommer att ligga på Forskargränd och angränsa till Forskarparken. Det höga och fria läget, tillsammans med husens egen höjd, kommer att ge en fantastisk utsikt och solinstrålning, inte minst på takterrasserna.

Panorama2

Husen kommer att få målad träpanel i tre lugna och naturnära kulörer av grått, grönt och rött. Det blir inte heltäckande färg, eftersom träets vackra ådring ska framträda. Bostäderna får en hög interiör standard, och man kommer att kunna välja mellan tre olika invändiga färgskalor, så att alla köpare ska kunna hitta en stil som passar.

Arkitektbruket har ritat husen och Concept Saltin har varit inredningsarkitekt. Målet har varit att skapa en fusion av engelska townhouses och en moderniserad nordisk design, med genomtänkta lösningar för ett bekvämt vardagsliv. Takhöjden på alla våningsplan är väl tilltagen för att skapa en skön rymd, och alla hus får en egen uppfart som rymmer 1–2 bilar.

Panorama3

Serafim Fastigheter har alltid ambitionen att bygga bostäder som de själva skulle vilja bo i. Primär målgrupp för Panorama är barnfamiljer eller de som snart tänker bilda familj. Men husen fungerar lika bra för alla som vill ha ett snyggt, bekvämt och lättskött boende med utsikt, mycket ljus och egen tomt. Panorama blir ett idylliskt kvarter med lite Bullerbyn-känsla.

Det finns inte mycket att se på platsen idag, men Tobias berättar om projektet:

– Installationerna i marken är framdragna och vi planerar att starta markarbetena i början av nästa år. Den kuperade terrängen skapar en härlig dynamik och möjliggör utsikten, ljuset och luftigheten. Den innebär också utmaningar i projektet. Höjdskillnaderna kräver omsorgsfull planering för att skapa bra tomter och stabila husgrunder.

Panorama4

Det finns flera anledningar till att Serafim Fastigheter satsar på Ursvik. Sundbyberg är en populär kommun med stark framtidstro, som hela tiden utvecklas. Ursviks läge – nära både naturen, olika typer av service samt innerstan – är också avgörande, enligt Tobias.

– Här finns ju nästan allt. När området är utbyggt, all närservice på plats och Tvärbanan har fått sin station, kommer området att bli ännu mer populärt.

Länkar till mer information:

Läs mer om Panorama hos mäklaren Notar

Läs mer om Serafim Fastigheter

Panorama5 Panorama6Panorama8