Kall Ursviksdag med varm känsla

20 maj 2016

Tack alla ni som trotsade det kalla vädret och kom till vår egen dag! Årets Ursviksdag som gick av stapeln den 15 maj, var den åttonde i ordningen och har blivit en årlig tradition som stadsbyggnadsprojektet Ursvik arrangerar.

Det var full fart på scenen med både sång, musik och dans som framfördes av barn från Ursvik och andra delar av Sundbyberg. Även några mammor uppträdde. Bakom Riksbyggens röda dörr tittade en clown ut och därinne fick barnen en fin ballong. Hos Barnens planteringsskola gjorde många barn en egen Kalle Anka kruka och planterade ett frö som fick följa med hem och i tältet bredvid målade ansiktsmålarna barnen som batman, blommor eller fjärilar. Som vanligt gick tuff tuff tåget en guidad tur runt Ursvik.

I ett av de största tältet presenterades framtiden i Ursvik. Här fanns representanter från Sundbybergs stad, markägare och tvärbanan som svarade på frågor och visade vad som kommer att hända i området. Skolor och förskolor var med,  kulturutbudet i kommunen presenterades och företag och organisationer stod sida vid sida tillsammans med lokala idrottsföreningar för att berätta om verksamheten och i vissa fall sälja varor. Se hela programmet här.

Vi ses nästa år!

 

Bilder

Här finns också bilder från dagen. Klicka på dem så ser du bildtexter.

Ursviksdagen på Instagram