Bakelser på Dodis Café

10 februari 2016

En grå februaridag tar några av oss från Ursviksprojektet en kopp kaffe och en semla på nyöppnade Dodis café på Ursviks allé 18. Dodi och Camilla har bara haft öppet ett par dagar och laddat upp med såväl smörgåsar som goda bakverk. Dodi berättar:

”Vi kommer bara att ha svenska produkter här. En del som som kommer in tycker att vi ska blanda med mat från andra kulturer men vi kommer bara att ha varor som bygger på traditionellt svenska recept och  svensk matkultur. Det blir tårtor, pajer och olika typ av kaffe. Sen kommer vi även att ha sallader och kanske något mer varmt. Vad tycker ni förresten om kaffet” frågar Dodi och betonar att alla kunder ska vara nöjda. ”Det är det viktigaste för oss!”

Camilla berättar att hon tycker att det saknas liv och rörelse i Ursvik. ”Det saknas affärer och caféer. Alla bara jobbar och är hemma. Det är inget liv! Vi vill att det här ska bli en samlingsplats, att det ska vara trevligt och självklart att komma hit”

Camilla och Dodi bodde tidigare i Sollentuna innan de flyttade in i Folksams bokal, en blandning mellan lokal och bostad. De har bekanta som bor i Ursvik och ser fram emot att området ska växa. ”Det kommer att passera många människor här på gatan. Det blir bra!” säger Camilla.

Öppettiderna blir generösa, från klockan halv nio på morgonen till halv nio på kvällen tänker de att de ska ha öppet. ” Eftersom vi bor här har vi en annan flexibilitet, och det är ju bra. Men vi får känna efter lite hur det fungerar” säger Dodi.”

Vi önskar Dodis café lycka till och går tillbaka till våra kontorsplatser.

Dodis Café ligger på Ursviks allé nr 18. Telefon: 072-395 86 88

DSC_8210DSC_8220DSC_8211DSC_8214