Området

Vill du bo i en modern, omtänksam och hållbar stadsdel – granne med naturen och nära till stan? Då är Ursvik en plats för dig. Ett levande område med dynamik och mångfald, där det är härligt att bo och lite enklare att få ihop vardagspusslet.

Bara ett stenkast från skog och motionsspår hittar du villor, radhus och flerbostadshus med spännande arkitektur och praktiska lösningar. Skolor, förskolor, restauranger, butiker och annan service finns förstås också. Områdets västra delar kommer att bli ännu mer stadslika, med Ursviks torg som nav och två stationer för Tvärbanan.

Stadsbyggnadsprojektet i Ursvik är ett nära samarbete mellan bostadsutvecklare, fastighetsägare och Sundbybergs stad. Vi har den gemensamma visionen och drivkraften att skapa en plats som är byggd med – och för – omtanke. Omtanke om alla människor som bor här, jobbar här eller bara är på besök.

Blir du nyfiken? Det finns mycket mer att upptäcka under de andra rubrikerna här på webbplatsen. Men allra bäst upplevs Ursvik med ett besök på plats. Ta en kaffe eller ät en god lunch. Och missa inte att titta närmare på alla aktivitetsmöjligheter som finns här, så som lekplatser, parker, naturområden och Sveriges största parkourhall.

Välkommen till Ursvik – en plats för omtanke.