Sjung in våren i Ursvik – allt du behöver veta om årets Valborg

27 april 2017

Det kan vara svårt att tro när precis snön fallit utanför fönstret, men det är snart dags att fira vårens ankomst och Valborg. Och vad passar bättre än att göra det i Ursvik?

Valborg har en speciell plats i hjärtat hos många svenskar med dess värmande brasa och skönsång.  Och som Ursviksbo behöver du inte åka in till Skansen för att kunna njuta av härligheten. Närheten till natur och ett aktivt byalag göra att vi även i år kan erbjuda ett fint Valborgsfirande i Ursvik, närmare bestämt vid gräsplanen där motionsspåren börjar.

 

Precis som tidigare år så är det Lilla Ursviks byalag som är ansvariga för firandet som drar igång kl. 18.45 med ett stämningsfullt fackeltåg med start vid Aktivitetsparken på Ursviksvägen 138. Brasan tänds sedan kl. 19.00 och då finns också både fikaförsäljning och food truck på plats för att värma upp alla besökare med god mat och dryck.

Bli fackelbärare!
Vuxna och barn över 10 år får gärna vara med och bära fackla i fackeltåget. Facklor hämtas hos Anna Nordenberg på Fylkesvägen 16, fredagen den 28 april mellan kl. 18-19. För de mindre barnen under 10 år går det utmärkt att göra egna vimplar och följa med i tåget. Vimplarna kan sedan läggas på brasan innan den tänds.

Tänk på att vara ansvarsfull med eventuella fyrverkerier då många djur lider av dessa.

Tänk också på att Valborg är ett utmärkt tillfälle att bli av med trädgårdsris. Brasan i Ursvik tar emot ris fram till kl. 12 på Valborg, med reservation för att det kan bli fullt innan dess.

Mer information om firandet finns här.